Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Την 1η Φεβρουαρίου 2009, ημέρα Κυριακή, στην αίθουσα δεξιώσεων «ΜΕΣΟΓΕΙΑ», που βρίσκεται στο Πικέρμι, στο 20ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Μαραθώνος, ο Σύλλογός μας τίμησε 15 προσωπικότητες με πλακέτες, για την πολλαπλή προσφορά τους, κυρίως την πνευματική, στο Σύλλογο Ατσικιωτών και στη Λήμνο. Τα άτομα που τιμήθηκαν ήταν τα ακόλουθα: Θεόδωρος Μπελίτσος, Ευαγγελία Μπουτλούκου - Βρεττάκη, Αριστείδης Τσοτρούδης, Χρήστος Καφαλτής, Γιάννης Κεχαγιάς, Παντελής Χατζηχαραλάμπους, Μιχάλης Καράβολας, Εύη Πέππα, Νίκος Χείλαρης, Χρήστος Τσιούτσιος, Τάσος Αντωνίνης, Κώστας Γιαννόπουλος, Αντώνης Καραγιάννης, Αντώνης Διακουμής, Ιωάννης Ψάρρας.




Ευαγγελία Μπουτλούκου - Βρεττάκη. Συγγραφέας πολλών βιβλίων, με θέματα την παλιά ζωή της Λήμνου και των Λημνιών. Γλυκύτατη. Με χιούμορ άφθαστο. Συμμετείχε στην εκδήλωση του Συλλόγου: "Λήμνος λευκή σαν το βαμβάκι της".

Ευαγγελία Μπουτλούκου - Βρεττάκη. Εδώ λαμβάνει την τιμητική πλακέτα από τη γενική γραμματέα του Συλλόγου, Ελένη Μισετζή.

Ευαγγελία Μπουτλούκου - Βρεττάκη.








Αριστείδης Τσοτρούδης. Οδοντίατρος. Συγγραφέας. Μουσικός. Ιστορικός της Λήμνου. Ευπατρίδης. Φίλος του Συλλόγου Ατσικιωτών.

Αριστείδης Τσοτρούδης. Του απονέμεται η τιμητική πλακέτα από τον Μπάμπη Κουρεμέτη.

Αριστείδης Τσοτρούδης.






Χρήστος Τσιούτσιος. Μαιευτήρας γυναικολόγος. Από εκεί που κατάγεται ο Πλαστήρας. Καρδιτσιώτης. Ευθύς και ευφυολόγος. Θυμόσοφος. Έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στη Λήμνο. Από εκεί την αγάπησε. Συμμετείχε με άρθρα στην εφημερίδα μας "Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΤΣΙΚΗΣ".

Χρήστος Τσιούτσιος. Ο Γιάννης Κωμάκης του απονέμει την τιμητική πλακέτα.

Χρήστος Τσιούτσιος.

Χρήστος Τσιούτσιος.







Εύη Πέππα. Ιατρός πνευμονολόγος. Συντρέχτρα και αλληλέγγυος. Αστραφτερή. Αυτό που λέμε, καλό παιδί. Φίλη της Λήμνου και του Συλλόγου μας. Σε όλες τις εκδηλώσεις μας συμμετείχε απαγγέλλοντας κείμενα, ποιήματα.

Εύη Πέππα.

Εύη Πέππα.

Η Εύη Πέππα λαμβάνει την τιμητική πλακέτα από τη συγχωριανή μας φιλόλογο Μαρία Βαγιάκου.







Τάσος Αντωνίνης. Κορυφαίος αθλητικογράφος. Εκ Μυκόνου. Της παλαιάς. Φίλος από τα παλιά. Μας συνδέουν κοινές πικρές εμπειρίες. Ένα μεγάλο παιδί. Μεγάλη η βοήθειά του στο στήσιμο της εφημερίδας μας. Τώρα επίτιμος Ατσικιώτης.

Τάσος Αντωνίνης, Σταύρος Τραγάρας.

Τάσος Αντωνίνης.







Κώστας Γιαννόπουλος. Εκ Στενού Αρκαδίας. Ανώτατο στέλεχος του ΕΟΤ. Πανέξυπνος και καλόκαρδος. Μεγάλη η βοήθειά του στα θέματα του Συλλόγου μας.

Κώστας Γιαννόπουλος.

Κώστας Γιαννόπουλος.








Γιάννης Κεχαγιάς. Εκ Παναγιάς. Υπέροχος μουσικός της λημνιακής λύρας. Πάντα πρώτος σε όλες τις εκδηλώσεις μας και εννοείται, αφιλοκερδώς.

Γιάννης Κεχαγιάς. Λαμβάνει την τιμητική πλακέτα από το μέλος του Συλλόγου Νίκο Βλαχόπουλο.

Γιάννης Κεχαγιάς.

Γιάννης Κεχαγιάς.









Μιχάλης Καράβολας. Εκ Πλάκας. Ωραίος τυπάς. Έτσι, σαν τους παλιούς Λημνιούς. Φωτογράφος, που μας χάριζε τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες του για τη "Φωνή της Ατσικής". Μας συνδέουν κοινές τραγικές οικογενειακές μνήμες και εμπειρίες.

Μιχάλης Καράβολας.

Μιχάλης Καράβολας.






Αντώνης Καραγιάννης. Εκ Φυσίνης. Φυσικός. Πρόεδρος της ΟΛΣΥ. Ωραίος άνθρωπος. Μεγάλη η προσφορά του στην εκδήλωσή μας "ΛΗΜΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ".

Αντώνης Καραγιάννης.

Αντώνης Καραγιάννης.







Θεόδωρος Μπελίτσος. Μεσσήνιος. Χημικός. Ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της Λήμνου. Ο ιστορικός της Λήμνου. Πανέξυπνος και σεμνός. Τεράστια η βοήθειά του στις πνευματικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ατσικιωτών.

Θεόδωρος Μπελίτσος.

Θεόδωρος Μπελίτσος.

Θεόδωρος Μπελίτσος.








Χρήστος Καφαλτής. Εκ Πλάκας. Μεγάλος μουσικός στο ακορντεόν. Παθιασμένος τραγουδιστής. Από τους καλύτερους ανθρώπους. Τεράστια η βοήθειά του στο Σύλλογό μας.

Χρήστος Καφαλτής.

Χρήστος Καφαλτής.







Νίκος Χείλαρης. Ιατρός πνευμονολόγος. Ευαίσθητος και καλλιτεχνικός. Δαιμόνιος. Με φωνή σαν του...Κατράκη. Πρωταγωνιστής σε όλες τις πνευματικές εκδηλώσεις μας.

Νίκος Χείλαρης.

Νίκος Χείλαρης.






Παντελής Χατζηχαραλάμπους. Εκ Πλάκας. Για πολλά χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Πλακιωτών Λήμνου. Διακεκριμένος ποινικολόγος. Ιδιοφυής, χιουμορίστας, καλοκάγαθος, γνήσιος παλαιός Λημνιός. Μεγάλη η βοήθειά του στο Σύλλογο Ατσικιωτών, όχι μόνο σε νομικά θέματα.

Παντελής Χατζηχαραλάμπους.

Παντελής Χατζηχαραλάμπους.

Παντελής Χατζηχαραλάμπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου